Türkiye’de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan hastalık kanser!!!
SAĞLIK, 08 Nisan 2021 20:45Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Karakuş, Türkiye’de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanser hastalığına dikkat çekmek adına önemli açıklamalarda bulundu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Karakuş, Türkiye’de ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanser hastalığına dikkat çekmek adına önemli açıklamalarda bulundu. ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Karakuş, kanser hastalarına yönelik hizmetlere değinerek ayda 100 adet kemoterapi kürü uyguladıklarına vurgu yaptı.
Çağımızda en yaygın görülen hastalıklardan biri olan kansere dikkati çeken Doç. Dr. Volkan Karakuş kanser nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Karakuş, “Vücutta hücrelerimizin çoğalması ve yıkımı kontrol altındadır. Bu mekanizmada genlerimiz de görev alır. Bu sürecin çevresel, kimyasal ve genetik faktörler gibi etmenlerle bozulması sonucu anormal hücreler oluşur. Bu anormal hücrelerin kontrolsüz çoğalması ve yayılması ile de kanser dediğimiz hastalık ortaya çıkar. Kanser çeşidine göre semptomlar farklılık gösterir. Bir genelleme yapacak olursak tıpta B semptomları dediğimiz gece terlemesi, kısa sürede kilo kaybı, ateş gibi bulgular bizim şüpheli hastalarımızda sorguladığımız bulgulardır. Çoğu hastalıklar da olduğu gibi sağlıklı yaşam kavramı kanser için de bir koruyucu faktördür. Düzenli ve sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, ruh sağlığının korunması hastalık öncesinde de hastalık sırasında da desteklediğimiz ve bizim için önemli etmenlerdir. Ama tamamen sağlıklı bir vücutta da kanser görülebileceği unutulmamalıdır” dedi.
“40 hastaya ayda 100 adet kemoterapi kürü uygulanıyor”
Doç. Dr. Volkan Karakuş, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ile kanser haftası kapsamında hastanede kemoterapi tedavisi gören hastalarla bir araya gelerek onların sorularını ve önerilerini dinledi. Ziyaret esnasında kansere yönelik hastane bünyesinde verilen hizmetlere de değinen Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Volkan Karakuş, “Hastanemizde tanı, tarama, tedavi ve takipleri hem hematolojik hem de onkolojik kanserler için başlamıştır. Eklenen yeni imkanlar ile her gün daha da yüksek bir kaliteye ulaşıyoruz. Şu an hastanemiz hematoloji bilim dalında poliklinik, yataklı hasta servisi ve kan merkezi ünitelerine ek olarak hasta sayısı 40’a ulaşan Talasemi Ünitemiz ve aylık 100 adet kemoterapi kürünün uygulandığı Kemoterapi Ünitemiz bulunmaktadır. Ekibimle birlikte Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan ve Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın önderliğinde hizmet ağımızı genişletmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
SAĞLIK, 08 Nisan 2021 20:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Terme’nin Örnek Mahallesi Mescitli ve Örnek Muhtarı: Muharrem Görer

Yılın En Başarılı Genç İş İnsanı Ödülü VM Grup Otomotiv AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Buyruk’a Verildi

AKDENİZ’İN EN DEĞERLİ İŞ İNSANLARI 21 NİSAN’DA AKM’DE BULUŞUYOR!

MHP Diyarbakır Milletvekili Adayı Hasan Özmen’den Bayram Ziyaretleri ve Mesajı

MSG TV Medya Yapım Ailesi'nden Ramazan Bayramı Mesajı

"DAHA MUTLU BİR EĞİL İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

Eğil’de hasta, yaşlı, engelli vatandaşlar ile çocuklara tıraş hizmeti verilmeye başlandı.

"BU MU SENİN ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞIN EY ABD ?"

YOLSUZLUK SORUŞTURMASINA TAM DESTEK

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINDAN DEM PARTİLİ BAĞLAR BELEDİYESİ'NE "EMEKÇİLERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERIN " ÇAĞRISI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINDAN DEM PARTİLİ BAĞLAR BELEDİYESİ'NE "EMEKÇİLERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERIN " ÇAĞRISI

Ayşegül Öznur Parlak Gümüşhane Kadın Girişimciliğine Öncülük Ediyor

'İş Bankasına kayyum gelecek' iddialarına ilişkin İş Bankası'ndan açıklama!

SASA temettü kararını açıkladı

İl Emniyet Müdürümüz Sayın İlker ARSLAN’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

636’sı Polis, 84’ü Jandarma Toplam 720 Personelimiz Sivil Olarak Yolcu Gibi Otobüslere Binerek Seyahat Edecek

Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya: Bayram Tatili İçin Yola Çıkacak Sürücüler; Yollar Bizleri Sevdiklerimize Kavuşturmak İçin Vardır, Ayırmak İçin Değil

Jandarma İlkokul Öğrencilerini Ağırladı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Trafikte Hedefimiz “Sıfır Can Kaybı”

Dİ-DER Genel Sekreteri İrfan Fırat’tan Ramazan Bayramı Mesajı

Sabiha Karaosman: “Bayram, Birlik ve Dayanışmanın En Güzel Zamanıdır”

Muhsin Yazıcıoğlu, ASTEM’in Özel Programında Rahmet ve Özlemle Anıldı

RAMAZAN BAYRAMI BAYRAM NAMAZI HUTBESİ

Ramazan Arslan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

ADLIHAN DERE'DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

OSMAN ALİ DAĞ'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

RABİA DERYA DEMİR VE ALİ DEMİR'DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

DERYA REYHAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

İBRAHİM UYSAL'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

ADNAN ASAR'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

AHMET CANSOY'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

FARUK UĞURLUAKDOĞAN'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

RAMAZAN CÜCEOĞLU'NDAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

TETİKLER GRUP CEO'SU NADİR TETİK'TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

BEKİR ŞİMŞEK'TEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

TANSEL YAPAR VE FATMANUR YAPAR'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

AV.MUSTAFA IŞIK'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

RAUF CANAK'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

MEHMET TORUS'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
