Tütüncü: Antalya Bilim Merkezi’ni ilmek ilmek dokuduk
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 13 Ekim 2021 07:32Gelecek neslin inşası için çok önemli pozisyonlar üstlendiklerini bildiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Gençlerimiz bilim ve bilgi konuşsun diye, şehrimize altı yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz Antalya Bilim Merkezi’ni kazandırdık” dedi.

Antalya İş İnsanları Derneği(ANTİAD) yönetiminin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘ANTİAD Buluşturuyor’ etkinliğinin bu ayki konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. ANTİAD Başkanı Ferhat Yıldız ve dernek üyelerinin katıldığı aylık buluşmada konuşan Başkan Tütüncü, eğitime ve bilime yönelik ilçesine kazandırdığı eserleri anlattı. ANTİAD’ın Antalya’da sevgiyi büyüten, dostluğu büyüten, kardeşliği de birleştiren bir odak haline geldiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, “ANTİAD’ın pandemi döneminde yaptığı yararlılıklar, Manavgat yangınında üstlendiği sosyal sorumluluklar son derece anlamlı bir destekti. Hepiniz içinde ANTİAD bu çalışmalarıyla gurur vesilesi oluyor. Sizler bu güzel kurumun üyeleri olmaktan, bizlerde şehir olarak sizlerle iftihar ediyoruz.” diye konuştu.
Şehre değer kazandıracak yatırımlar
Modern dünyada belediyeciliğin daha farklı tanımladığına değinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Belediyecilik insanının huzur ve mutluluğunu temin etmeye yönelik, insanı mutlu etmeyle anlam kazanan olgu haline geldi. Bu bakımdan biz bütün belediyecilik kavramlarını elbette ki yapıyoruz. Elbette ki şehre değer kazandıracak yatırımları ortaya koyuyoruz. Biz gelecek neslin inşası için çok önemli pozisyon üstlendiğimizi de ifade etmek isteriz. Özellikle 3. Dönemimize damgasını vuran insanın huzur ve mutluluğuna gelecek inşasına yönelik çalışmalar. “dedi.
Gençlerimiz bilim ve bilgi konuşsun
Bu noktada güzel haberler paylaşmak istediğini de belirten Başkan Tütüncü, “Ben istiyorum ki, bizim şehrimizin gençleri bilim konuşsunlar, bizim şehrimizin gençleri bilgiyle konuşsun, tasarım konuşsun, kültür sanat konuşsun, sporun kardeşlik ikliminde buluşsunlar. Sanatın dostluk ikliminde bir araya gelsinler. Bunların özelinde çok nitelikli çalışmalar yapıyoruz. İftihar vesilemiz. Bunu büyük bir keyifle ifade ediyorum. Altı yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz önemli bir tesisimiz var, Antalya Bilim Merkezi. Türkiye’de 8 tane bilim merkezi var. Hem metrekareleri, hem sergi, hem de atölye renkliliği bakımından TÜBİTAK Başkanının ifadesiyle sizlere ifade etmek isterim; En büyük, en renkli bilim merkezi… Bunu yapmakta biz nasip oldu. Antalya uzun yıllar bu ihtiyacın gereksinimi içerisindeydi. Çok geniş bir kitle bu eksikliğin farkında değildi. Antalya Bilim Merkezi, 11 Şubat itibariyle deneme eğitimlerine başlamıştı. Geçtiğimiz hafta içinde de eğitimlerine ciddi bir şekilde başladı. Okul öncesinden üniversiteye, yetişkinlere kadar çok çeşitli kitlelere bilimin güzelliklerini anlatacak, ilişkileri güçlendirecek. Önümüzdeki süreçte gençleri bilimsel aktivitelere motive etmekle birlikte, icat çıkaracak gençlerinde önünü açacak, onlara çok çeşitli imkanlar sağlayacak değişik kampanyaları bilim merkezinde sürdüreceğiz. Bizim gençlerimiz bilimle daha çok haşır neşir olacak. “diye konuştu.
Cumhuriyet’in 100.Yılına 16 kütüphane
Okumanın önemine değinen ve bu noktada önemli çalışmaları bu dönemde hayata geçirdiklerini ve geçirmeye de devam edeceklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “29 Ekim 2023’e kadar yani Cumhuriyetin 100. yılına kadar 16 kütüphane kazandırma projemiz heyecanla, azimle gayretle devam ediyor. Bugüne kadar 7 kütüphane açtık, 8’inci kütüphanemizi de Cuma günü açıyoruz. Büyük bir iftiharla ifade ediyorum. Dokuma yerleşkesi içine yaptığımız Cemil Meriç Kütüphanesi bismillah deyip kapılarını açtığı zaman 100 bin kitabı olan ve şehrin en zengin kütüphanesi. Bunu birlikte, beraber, şehirle birlikte yaptık. Bilinen en büyük kitap bağış kampanyasını düzenledik. 70 binden fazla kitap bağışlandı. Antalya Bilim Üniversitesi bu noktada çok büyük katkılar verdi. Rektör hocama da çok teşekkür ederim. “dedi.
Türkiye’nin en büyük kütüphanesi
Gülveren kentsel dönüşüm projesi içinde, hemen Akdeniz Üniversitesi’nin karşısında, 80 bin öğrenciye ev sahipliği yapan yerleşkeye komşu alana bu sefer Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birini yapacaklarına değinen Tütüncü, “1 milyon kitap kapasiteli muhteşem bir kütüphane… 6 bin 500 metre kare kapalı alana sahip. Aynı anda 2 bin kişinin ders çalışıp, kitap okuyabileceği muhteşem bir kütüphane yapıyoruz. Buranın açılışını da 29 Ekim 2023’de yapacağız. Şehir adına ülkeye bıraktığımız en güzel eserlerden birisi olacak. “dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye konuşmaların ardından derneğin flaması takdim edildi.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 13 Ekim 2021 07:32
Yorumlar (0)

Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri'de Tarihi Savunma: “Evlatlarımı Bırakın, Benim İçim Acıyor İçim!”

GÜLAY ÖZDEN: AZİMLE BAŞLAYAN YOLCULUK, GOBU CAFE İLE TAÇLANDI!

İmamoğlu’nun Akın Gürlek Davası 16 Haziran’a Ertelendi

TRT Haber, Endonezya Cumhurbaşkanının Atatürk Övgüsüne Yer Vermedi

Çin'den ABD'ye misilleme: ABD mallarına ek tarifeleri yüzde 125'e çıkarıyor

CHP'li Coşar: “Manavgat’ın Suyu ve Doğası Rant Uğruna Kirletilemez”

Antalya’da Galata’ya yolculuk

ORHAN BERİDZE’NİN “YÜZYILINSEVDASI” ANILARIM ADLI KİTABININ TANITIMI YAPILDI

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi
