
Bu hafta içerisinde Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da G(ö)REV’deydik.
Emeğimiz, haklarımız, sağlığımız ve geleceğimiz için “14-15 Mart’ta G(ö)REVdeyiz’’ çağrımıza uyarak ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Antalya’da da G(ö)REV eylemlerine katılan başta meslektaşlarımız olmak üzere diğer sağlık çalışanlarına ve bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ederiz
14-15 Mart’ta bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren bu sağlık politikalarına karşı emeğimiz, sağlığımız ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağımızı bir kez daha gösterdik.
Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler’’ diyerek bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıktık.
Yoğun katılım ile gerçekleşen eylemimiz gelecek için bizlere umut vermiştir. Örgütlü mücadelemizin sonunda haklı taleplerimizi de elde edeceğiz.
Şiddet üreten bu sağlık sistemine, emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, bizleri değersizleştiren anlayışlara karşı hekimlik değerlerinden gelen gücümüzle itiraz etmeye, mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü Biliyoruz: Sorunlarımızın çözümü ancak birlikte mücadelemizle olacaktır.
Neredeyse yüzde yüze yakın bir katılımla ve iki gün boyunca azalmayan coşku hepimizin belleğinde önemli bir yer tuttu. Birçok ilki de hep birlikte yaşadık.
Örneğin Antalya’da bir ilk yaşandı. 14 Mart günü Medstar özel hastane çalışanları da eyleme katıldı. Medstar Antalya Hastanesinden 25 hekim iş bırakarak Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunma törenine de katıldı. Belki de ilk kez bir Özel Hastane hekim kadrosu sakınmadan, korkmadan seslerini duyurdu.
14-15 Mart eylemleri aynı zaman da bir dönüm noktası. Bu eylemin en göze çarpan sloganlarından biriside “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Hiçbir yere Gitmiyoruz” oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” sözlerine hekimler bir kez daha hep birlikte yanıt verdi: “İnsan yaşamına adanmış mesleğimizden aldığımız yetkiyle bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yapıyoruz. Sevgisiz, hürmetsiz, değerbilmez nice yöneticiler, nice krallar, nice sultanlar, nice padişahlar geçip gitti, biz hep kaldık. Mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bundan sonrada korkusuzca İyi Hekimlik yapmaya devam edeceğiz. Buradaydık, buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz.” oldu.
Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. En karanlık dönemlerden birisinde, en karanlık günlerin tam ortasındayız. Ülkemiz bir yangın yeri. Ama bu ilk karanlığımız değil, ilk kez geçmiyoruz karanlıklardan. Ve biliyoruz ki bu karanlık da ilelebet değil. Kara kıştan bahara doğru umutla yürüyoruz.
Ne Ülkemizden Ne Mesleğimizden Ne Hakkımız Olanı İstemekten Vazgeçeceğiz.
Emek Bizim Söz Bizim
Direne Direne Kazanacağız
Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu
GÜNDEM, 18 Mart 2022 05:08
Yorumlar (0)

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi

İYİ Parti'deki Gerginlik Tavan Yaptı: Erten Kayan İstifa Etti

DAVUTOĞLU’NDAN ÖZEL’E ZİYARET... ÖZGÜR ÖZEL: “BANA CEZA GELİRSE BAHÇELİ’YE RÜCU ETTİRİRİM”

İMAMOĞLU CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “ÇOCUKLAR ‘SAVCI OLACAĞIM, SENİ KURTARACAĞIM’ DİYOR”

ABB BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TÜRKİYE-ALMANYA KARDEŞ ŞEHİRLER ZİRVESİ’NDE

FORUM MURATPAŞA’DA GÜNDEM TARIM

ABDURRAHMAN DİNLER, ANTALYA’DA İÇ MEKAN TASARIMINA YÖN VERİYOR RESTORE İNŞAAT, LÜKS YAŞAM ALANLARININ MİMARI OLARAK DİKKAT ÇEKİYOR

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatlarından Tutukluluğa İtiraz: "İddialar Değil, İftira"

Kayıp Genç Kız Bulundu: Nazar Eslemnaz T.'den Sevindiren Haber
