ATASEM’İN AŞÇI ADAYLARI MUTFAKTA SUŞİ, KOŞİNYA, PELMENİ YAPIYORLAR
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 06 Nisan 2022 06:05Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) bünyesinde açılan ve büyük ilgi gören ‘Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda katılımcılar, profesyonel mutfaklarda hem yemek konusundaki becerilerini geliştiriyor, hem de meslek sahibi oluyor.

Her yıl binlerce kişiye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) ücretsiz meslek ve el becerileri kursları ile vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi'ndeki Aşçı Yardımcılığı Kursu büyük ilgi görüyor. Birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler,
yöresel yemeklerden dünya mutfağına geniş bir yelpazede uygulamalı eğitim alıyor.
SERTİFİKA VE İSTİHDAM İMKANI
Aşçı Yardımcılığı kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika sahibi olan kursiyerler, yiyecek ve içecek sektöründe istihdam imkânı buluyor.
YÖRESEL VE DÜNYA MUTFAKLARINDAN LEZZETLER
ATASEM Kepez Aşçı Yardımcılığı Kursu Eğitmeni Ayşe Öztürk Alkan, kursiyerlerin malzeme seçiminden, yemek pişirme dereceleri ve görsel sunum hazırlamaya kadar birçok uygulamayı öğrendiklerini söyleyerek, “Kursumuzda kursiyerlere yöresel ve uluslararası yemeklerden tatlılara, hamur işlerinden salatalara yiyecek hazırlama türlerinin tamamı öğretilmektedir. Besinleri uygun doğrama türleri, besin saklama, pişirme çeşitleri, görsel sunum hazırlama konularında eğitim veriliyor” diye konuştu.
MESLEĞİMDE YÜKSELMEK İÇİN GELDİM
Kursun tek erkek kursiyeri olan Mustafa Biçen, yemek sektöründe çalıştığını ve kendisini geliştirmek için ATASEM’e geldiğini belirterek “Daha iyi yerlerde çalışmak ve mesleğimde yükselmek istiyorum. Yemek yapmayı seviyorum. Kursa başlayınca yeni şeyler öğrendim, özellikle Osmanlı ve Uzakdoğu mutfağından yemekler yapmayı öğreniyorum. Erkekleri de evde eşlerine ve ailesine yardımcı olabilmeleri için kursa davet ediyorum” dedi.
HEP BİRLİKTE HAZIRLIYOR PİŞİRİYOR VE YİYORUZ
Kursiyerlerden Ayşegül Albayrak, yemek sektöründe tecrübesi olduğunu ama kursta
birçok şeyi yeniden öğrendiğini ifade ederek, “Eğitmenimiz bizimle çok ilgileniyor. Mutfağımızda birlikte yemek hazırlıyor, pişiriyoruz ve yiyoruz. Yeni yemekler ve sunumlar öğreniyoruz. Çalışacağım yerlerde mesleğimi daha iyi yapabileceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.
BUTİK KAFE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM
21 yaşındaki kursiyer Nisa Fethiye Sarı da asıl mesleğinin Veteriner Teknikeri olduğunu ama yemek yapmayı sevdiği için kursa geldiğini söyleyerek, “Kursa geldikten sonra yemek yapmanın bir sanat olduğunu gördüm. Kendimi geliştirmeye başladım. Uluslararası ve Anadolu’nun yöresel mutfaklarını öğreniyoruz. İleride önce gastronomi okumayı hedefliyorum sonra da butik kafe açmayı düşünüyorum. Örneğin Uzakdoğu mutfağından Suşi, Brezilya mutfağından Koşinya, Rus mutfağından Pelmeni yaptık. Yemeği nasıl pişireceğimizi, besin doğrama tekniklerini, tatlı ve sos hazırlamayı öğreniyoruz” diye konuştu.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 06 Nisan 2022 06:05
Yorumlar (0)

Ekrem İmamoğlu'ndan Silivri'de Tarihi Savunma: “Evlatlarımı Bırakın, Benim İçim Acıyor İçim!”

GÜLAY ÖZDEN: AZİMLE BAŞLAYAN YOLCULUK, GOBU CAFE İLE TAÇLANDI!

İmamoğlu’nun Akın Gürlek Davası 16 Haziran’a Ertelendi

TRT Haber, Endonezya Cumhurbaşkanının Atatürk Övgüsüne Yer Vermedi

Çin'den ABD'ye misilleme: ABD mallarına ek tarifeleri yüzde 125'e çıkarıyor

CHP'li Coşar: “Manavgat’ın Suyu ve Doğası Rant Uğruna Kirletilemez”

Antalya’da Galata’ya yolculuk

ORHAN BERİDZE’NİN “YÜZYILINSEVDASI” ANILARIM ADLI KİTABININ TANITIMI YAPILDI

EFENDİ EMLAK - EFENDİ ÖZDEMİR: AZMİN VE GÜVENİN ÖYKÜSÜ

AKP Genel Merkez Binası Önünde Polis İntiharı

Muratpaşa'daki Turistik Tesislerde Yangın Güvenliği Alarmı: 191 Tesiste Eksiklik Tespit Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti Heyetini Kabul Etti: Görüşme Sonrası İlk Açıklamalar Geldi

Berkay Gezgin Tahliye Edildi

İyi Parti Terme İlçe Başkanlığı’nda Şakir Şahin Dönemi Başladı

İMAMOĞLU’NDAN SOYKAN VE AĞIREL’E DESTEK: “GERÇEKLERDEN NE KADAR KAÇABİLİRSİNİZ Kİ?”

MANAVGAT’TA BEYİN DAMAR HASTALIKLARI SEMİNERİ

Kepez’den sınav haftasında öğrencilere sıcak çorba

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Polis Haftası Kutlaması: “180 Yıldır Milletin Huzur Bekçisi”

Senai Ergünöz “Vatan için canla başla görev yapan kahramanlarımızı minnetle anıyorum”

Antalya Döşemealtı'ndaki Hizmet Eksiklikleri Yeniden Refah Adayı Mesut Hekimoğlu'nun Gündeminde

KENAN ATEŞ KİMDİR?

Kepez’in fizik tedavi hizmetlerine yoğun ilgi

Kepez’den Ceza İnfaz Kurumunda Kütüphane Haftası Etkinliği

Kepez Meclisi’nden Edip Akbayram ve Volkan Konak’a vefa

Kepez‘in Kariyer ve İstihdam Günleri başladı

Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

19-27 Mart Tarihleri Arasında 519 Düzensiz Göçmen Yakalandı

BAŞKAN İSMAİL ÇAĞLAR'DAN TEPKİ: "SARI SAYFA’YA KİM DUR DİYECEK?"

ANAHTAR PARTİ İL BAŞKANINDAN “İKLİM KANUNU TASARISI”NA TEPKİ: "YERLİ ÜRETİCİYİ ZAYIFLATAN, KAMU YARARINDAN UZAK BİR METİN"

"MAZBATA ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK EMEKÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR "

Minik Azad İçin Yardım Çağrısı: Para Değil, Aşı Bekliyoruz

Polis Haftasında 180 Fidan Toprakla Buluştu

7 Milyon 150 Bin Adet Uyuşturucu Hap, 2 Ton 680 Kg Uyuşturucu Hap Yapımında Kullanılan Kimyasal Madde ve 10 Kg Ham Madde Ele Geçirildi

Adan Asar’dan TBMM’de Ziyaret

Şükriye Ertekin: Sağlık Sektöründen Emlak Dünyasına Uzanan Başarı Hikayesi

İstanbul Şişli'de Öldürülen Hamile Kadın Kader Küçükcoşkun ve Gültekin Gezer'in Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadelede Antalya'da Operasyonlar Gerçekleştirildi

Termeliler "MEHMETÇİK GAZZE'YE " KAHROLSUN ISRAİL" dedi
