Malazgirt destanı Anadolu Şehitler Müzesi’nde

Şehit ve savaş konseptini bir arada içeren Türkiye’nin ilk müzesi Anadolu Şehitler Müzesi, Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt Destanı’na da ev sahipliği yapıyor. 

10 Ağustos 2020
Malazgirt destanı Anadolu Şehitler Müzesi’nde

Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adasına dönüştürdüğü Dokuma Park’ta, geçtiğimiz günlerde kapılarını ziyaretçilerine aralayan Anadolu Şehitler Müzesi, 25 farklı konu başlığı, 3 diorama, 1 şehit evi canlandırmasıyla tarihe tanıklık etmiş yüzlerce objeyi barındırıyor. Anadolu Şehitler Müzesi, Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt Destanı’na da ev sahipliği yapıyor. Müzenin ilk bölümünde yer alan Malazgirt sergi bölümünde, Sultan Alparslan’ın portresi, Malazgirt Savaşı’nın tarihçesi ve resimler yer alıyor.

Savaş alanından objeler

Bölümün en dikkat çeken yanı ise hem Türk, hem de Bizans İmparatorluğu ordusunun kullandığı savaş araç gereçlerinin teşhir ediliyor olması. Savaş alanında yapılan yüzey araştırmalarından elde edilen ok uçları, hançerler, mızrak uçları, kılıç parçaları gibi buluntular da müzeye özel olarak, Antalya’ya getirildi. Muş’taki antikacılar, yerel halk ve koleksiyonerlerden toplanan yaklaşık 25 parça savaş gereci de, müzenin girişinde sergileniyor. Pazartesi günleri kapalı olan müze, hafta içi saat 09.30-18.00 saatleri arasında hafta sonu da 19.00’a kadar ziyaretçilerini ücretsiz ağırlıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.