MELEK İPEK'İN AVUKATLARDAN "ÖRSELENMİŞ KADIN" BAŞVURUSU

İşkenceci kocasını öldüren ve tutuklu olarak yargılanan Melek İpek ile ilgili çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Melek'in avukatları "Örselenmiş kadın sendromu" raporu için başvurdu.  

23 Şubat 2021
MELEK İPEK'İN AVUKATLARDAN

Son dakika | Bağlanarak tecavüze uğrayan Melek İpek için flaş gelişme

Antalya'da, kendisine çıplak halde kelepçeli işkence yapan eşi Ramazan İpek'i (36) öldüren 2 çocuk annesi Melek İpek (31) için avukatları "Örselenmiş kadın sendromu" raporu alınması için başvurdu. Bilindiği gibi İpek kendisine işkence uygulayan, çocukları önünde hem şiddet hem de naylon iple bağlayarak tecavüzde bulunan kocasını öldürdüğü itiraf etmiş ve sonrasında kan donduran ifadelerle tüm Türkiye'nin konuştuğu isim olmuştu. İşte Melek İpek hakkındaki son dakika gelişmesi:
 
SON DAKİKA AVUKATLARDAN "ÖRSELENMİŞ KADIN" BAŞVURUSU
Avukatlar, İpek hakkında "Haksız tahrik altında kasten öldürmek" suçundan dava açılan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesine verdikleri dilekçede İpek'in kocasından devamlı fiziksel, duygusal ve cinsel şiddet gördüğü, psikolojik durumunun bozulduğu için ceza sorumluluğunu kaldıran veya azaltan bir unsur olduğuna dikkat çekti.
 
İŞKENCE YILLARDIR DEVAM EDİYORDU
Melek İpek'e işkencenin yıllardır devam ettiğini de vurgulayan avukatlar, bu nedenle uygulanan şiddetin süresine, ağırlığına, geçmiş ruhsal travmalarına bağlı olarak travma sonrası stres bozukluğuyla beraber veya devamında, örselenmiş kadında majör depresyon rahatsızlığının oluştuğunu anlattı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.