PERDE PİLAVI

 

29 Mart 2021
PERDE PİLAVI

 

MALZEMELER:
Hamuru için;
50 gr tereyağı veya margarin (kalıpları yağlamak için)
2 çay bardağı fincanı sıvı yağ
2 çay bardağı fincanı yoğurt
2 adet yumurta
1 Türk kahvesi fincanı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Pilavı için;
2 tane tavuk budu
1 tane tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase kabuksuz badem
1 kase antep fıstığı
1 avuç kuş üzümün(dolmalık)
Üzeri için; Kabuksuz badem

Yapılışı:
Öncelikle bir tencerenin içerisine tavukları alıp tavukların üzerini geçecek kadar su doldurup, tane karabiber ve 1 defne yaprağı ile haşlamaya bırakıyoruz.
Haşlanan butları güzelce didikliyoruz.Pilav için tencerenin içerisine yağımızı alıp üzerine fıstığı, bademi ve kuş üzümünü atıp kavrulana kadar karıştırıyoruz.Baharatlarını ekliyoruz.Daha sonra önceden sıcak su ile ıslanan pirinçleri de ekleyip 5dk.daha kavurup üzerine haşlanan tavuğun suyundan ekliyoruz.Pişen pilava didiklediğimiz tavukların bir kısmını ekleyip güzelce karıştırıp pilavı soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için karıştırma kabımıza bütün malzemeleri alıp güzelce karıştırıyoruz. Üzerine aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru eşit bezelere bölüp bir tane beze alıp biraz unla merdane yardımıyla açıyoruz.

Ben sufle kaplarını kullandım siz istediğiniz güveç kaplarına göre yapabilirsiniz. Daha sonra yağ ile güzelce yağladığımız fırın kablarının içerisine bademleri sıralayıp üzerine açtığımız hamuru yerleştiriyoruz.Hamurun içerisine didiklenmiş tavuktan ve soğuyan pilavdan koyup kenarlardan sarkan parçaları pilavın üzerine kapatıp elimiz ile hafif bastırıyoruz.Bütün bezeleri bu şekilde bitiriyoruz.200 derece fırında nar gibi kızara kadar pişiriyoruz. Ve ters çevirip tekrar 15-20dk daha pişiriyoruz

Kaynak:fundalitarifler

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.