SAYIN BAKAN GEREKÇELİ İSTİFA ET

COVİD’DE DEĞİL, PAÇAVRA HASTALIĞI 

19 Kasım 2020
SAYIN BAKAN GEREKÇELİ İSTİFA ET

COVİD’DE DEĞİL, PAÇAVRA HASTALIĞI
 
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Sağlık Bakanı Farhetttin Koca’nın yaptığı açıklamaya açıklık getirerek, gerekçeli istifasını istedi.
 
Bugün Sağlık Bakanı Koca’nın, “47. haftadayız, şu anda influenza yok. Bu dönemin mevsimsel gribi artık Covid." açıklamasını defalarca okuduk  ve dinledik. Partimizin konuyla ilgili uzman arkadaşlarına sorduk.  Onlardan gelen bilgi de, influenza adı verilen grip hastalığı influenza virüslerinin etken olduğu bir solunum yolu enfeksiyonu olduğunu,  belirtileri ise  ateş, halsizlik ve kas ağrıları nedeniyle hastaları günlük işlerini yapamaz hale getirebildiğinden, halk arasında, "paçavra hastalığı" olarak da adlandırıldığını söylediler.  
 
Grip hastalığına neden olan etkenler, İnfluenza A ve İnfluenza B virüsleridir. İnsanlarda yaygın hastalığa yol açan influenza A virüsüdür. İnfluenza A virüsü insan, domuz, kuş, at gibi hayvanlardan bulaşır. Demek ki yarasadan bulaştığı söylenen influenza, bakanın ifadesine göre yok, dolayısı ile COVİD-19 da yok!.. Bu tabii ki dünyada bir ilk.
 
Diğer tarafta yaşadığımız bu aylar, keskin mevsim dönüşümlerinin olduğu aylar ve bu aylarda da bildiğimiz gripler sıklıkla görünür. Bakan da bu griplerin adını artık, “Covid” olarak ilan etti.  Bu da tabii ki tıp literatürüne geçmeye adaydır.
 
Şimdi bu açıklamalar halkımızın dokuz aydır yaşadıkları ile dalga geçmektir. Üstelik aynı konuşmada bir de aşı da bahsetmiştir. Şimdi eğer bu artık normal gripin yeni adı ise aşı ne için?
 
Olmadı sayın bakan istifa et. Ama bu sefer daha önce istifa eden Albayrak gibi değil, bilmediğimiz bütün gerçekleri de anlatın. Türk Milleti’nin bu gerçekleri bilmeye hakkı var.
Bedri YALÇIN
ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.