Seren Serengil’e 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Sosyal medya hesabından Uçankuş TV Yönetim Kurulu Başkanı Can Tanrıyar hakkında, "Kemerle insan döven zorba ve şiddet yanlısı tımarhanelik" şeklinde paylaşım yapan sunucu Seren Serengil’in, 2 buçuk yıla kadar hapisle yargılandığı davada savcılık mütalaasını açıkladı. 

22 Nisan 2021
Seren Serengil’e 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

Seren Serengil’e 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi

 

Seren Serengil, sosyal medya hesabı üzerinden Uçankuş TV Yönetim Kurulu Başkanı Can Tanrıyar ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında ‘hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.
 
İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Seren Serengil ile avukatı mazeret dilekçesi sunarak katılmadı. Müşteki Can Tanrıyar'ı ise mahkemede avukatı temsil etti.
 
Duruşma savcısı celse arasında esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, sanığın Instagram hesabından müşteki Can Tanrıyar’a yönelik herkese açık gerçekleştirdiği paylaşımında, kaba söz sınırını aştığı ve kullandığı ifadelerin kişinin onur, şeref ve saygınlığına zarar verecek boyutta olduğu belirtilerek Seren Serengil’in, ‘kişinin onur, şeref ve saygınlığına zarar verecek şekilde hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
 
“CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ”
 
Esasa ilişkin beyanda bulunan müşteki avukatı, iddia makamının mütalaasını sunmuş olduğunu belirterek, “Dava tamamlanmıştır, sanığın suçu işlediği sabittir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
 
Mahkeme, sanık ile avukatının esasa ilişkin savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.