Şiddetli rüzgar nedeniyle alev topuna dönen gökdelende dehşet dolu anlar yaşandı

Güney Kore'de bulunan 33 katlı bir gökdelende şiddetli rüzgar nedeniyle çıkan yangın, binayı bir anda alev topuna dönüştürdü. Çıkan yangında en az 77 kişinin hastanelik olduğu öğrenilirken, dehşet dolu anlar kameralara yansıdı. 

09 Ekim 2020
Şiddetli rüzgar nedeniyle alev topuna dönen gökdelende dehşet dolu anlar yaşandı

 
33 katlı binada çıkan yangın perşembe günü akşam saat 23.00 sıralarında başladı. Şiddetli rüzgar nedeniyle binanın 12. katında başladığı düşünülen yangın, apartmanı kısa sürede alev topuna dönüştürdü.
 
EN AZ 77 KİŞİ HASTANELİK OLDU
 
Acil durum etkipleri ve kurtarma helikopterleri hızla olay yerine gelirken, yangın nedeniyle en az 77 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 40'tan fazla apartman sakini, yanan binanın çatışından tahliye edilirken, yüzlerce kişi de bölgeden uzaklaştırıldı.
 
ÇIPLAK AYAK DIŞARI KOŞTULAR
 
Bina sakinlerinin bazılarının kendilerini koruyabilmek için ıslak havluyla örtündükleri ve panikle çıplak ayak dışarı kaçtıkları görüldü.
 
Birinci katta yaşayan bina sakini Yonhap "Yangın olduğu haberini duydum ve kaçtım, kalbim hala çarpıyor" diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi.
 
Yangının yaşandığı Dal Dong bölgesindeki Ulsan kentinde bulunan Samhwan Art Nouveau binası, 127 dairenin yanı sıra alışveriş birimlerinden de oluşuyor.
 
YANGIN ANI ANBEAN KAMERALARDA
 
İnternette hızla yayılan yangın görüntülerinde ticaret ve konut binasını yarıp geçen şiddetli alevler gösterildi. Yangına hızla müdahale edilmesine rağmen, binanın yakınlarında bulunan bir süpermarkete binanın alev almış parçaları düştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.