Trump’ın en büyük silahını elinden aldılar: Susturdular

Sosyal medyayı en aktif kullanan lider olan ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı, Kongre'de yaşanan olaylar sonrası kalıcı olarak askıya alındı. Başkan için açılan resmi hesaptan yanıt veren Trump'ın o mesajları da kısa sürede silindi. 

09 Ocak 2021
Trump’ın en büyük silahını elinden aldılar: Susturdular

Trump’ın en büyük silahını elinden aldılar: Susturdular

 

ABD’de tarihe geçen 6 Ocak’ta Kongre baskını sonrası ülkedeki hareketlilik bir türlü dinmiyor. Destekçilerini seçimin hileli olduğuna yönelik kışkırtan ve olaylara yol açan Trump’ın azledilmesi için, Demokratlar Temsilciler Meclisi’nde hazırlıklarını sürdürüyor.

20 Ocak’ta devir teslim töreninin barışçıl ve sorunsuz bir şekilde olacağını söyleyen Trump, bu kez çark eden bir açıklama yaptı. Törene katılmayacağını söyleyen Trump’ın kararına Biden, “Bu iyi bir şey” yanıtını verdi.

Trump, bir yandan yönetiminden istifalarla sarsılırken, diğer yandan sosyal medyada susturulmanın sıkıntısını yaşıyor. Twitter’ı en aktif kullanan lider olan Trump’ın hesabı kalıcı olarak askıya alındı.

‘BİZDEN ÜSTÜN DEĞİLLER’

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Liderlerin hesaplarının bizim kurallarımızdan daha üstün olmadığını ve Twitter'ı şiddeti yaymak için kullanamayacaklarını net bir şekilde belirttik. Politikalarımız hakkında şeffaf davranmayı sürdüreceğiz” denildi.

‘HAYATTA KALAMAZLAR’

Twitter’ın bu kararı sonrası Trump, ABD Başkanları için açılan ‘POTUS’ kullanıcı adlı hesap üzerinden yanıt verdi.

 

 

Trump, açıklamasında, “Uzun zamandır Twitter’ın ifade özgürlüğünü yasaklamakta çok ileri gittiğini söylüyordum. Twitter çalışanları, beni susturmak adına hesabımı Demokratlar ve radikal solcularla iş birliği yapmıştır. Twitter, hükümetin onlara sağladığı yasal koruma olmadan uzun süre hayatta kalamayacak” dedi.

‘PLATFORM KURACAĞIZ’

Trump, Twitter’ın hamlesini tahmin ettiğini belirterek, “Yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Kendi platformumuzu kurma ihtimalini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız. Twitter, dünyadaki en tehlikeli kişilerin özgürce konuştuğu ve aşırı solu yükselten bir platformdur. Takipte kalın” ifadelerini kullandı. Ancak Trump’ın bu mesajları da kısa süre sonra Twitter’dan kaldırıldı.

KAMPANYA HESABI DA GİTTİ

Twitter ayrıca Trump’ın seçim kampanya ekibinin hesabı olan ‘TeamTrump’ sayfasını da askıya aldı. Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada, “Askıya alınma uygulamasından kaçınmak için başka bir hesap kullanmak kurallarımıza aykırıdır. POTUS hesabından gelen son paylaşımlarla ilgili olarak bunu uygulamak için adımlar attık” dedi.

Devlet hesaplarının kalıcı olarak askıya alınmayacağını belirten sözcü, kullanımlarını sınırlandırmak için önlem alacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.