TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlendi.Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, TÜBİTAK gözlemevinin Akdeniz Üniversitesi’nde yer almasının ve üniversitenin bir parçası olmasının kendilerine gurur verdiğini söyledi. 

18 Haziran 2021
TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlendi

 
Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlendi.
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, TÜBİTAK gözlemevinin Akdeniz Üniversitesi’nde yer almasının ve üniversitenin bir parçası olmasının kendilerine gurur verdiğini söyledi.
Özellikle uzayla ilgili çalışmaların kendisine büyük heyecan verdiğini ifade eden Özkan, “İnsanoğlu hep merak etmiş bu merak o kadar büyümüş ki dünyaya sığmamış ve biz şimdi uzayı çok merak ediyoruz. NASA’nın Mars’a indirdiği araç sırasında inanılmaz derecede heyecanlanmıştım. Ama keşke orada bir ay yıldız olsaydı. İnşallah birkaç sene sonra belki çok kısa bir zaman olmaz ama sizler onların arasında olacaksınız. O ay yıldızı Mars’a, Ay’a sizler indireceksiniz. Çok umutluyuz sizlerden ve burada sizleri görmek bana da çok büyük heyecan veriyor.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.