Ukraynalı Khristyna, Müslüman oldu

MANAVGAT'a tatile gelen Ukrayna vatandaşı Khristyna Bezdukh, Manavgat Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Khristyna, Müslüman olduktan sonra Sultan ismini aldı. 

25 Mart 2021
Ukraynalı Khristyna, Müslüman oldu

Ukraynalı Khristyna, Müslüman oldu
 
 
Annesi bir Türk vatandaşı ile evli olan Ukrayna vatandaşı Khristyna Bezdukh, annesini ziyaret etmek amacıyla geldiği Manavgat'ta Müslüman olmaya karar verdi. Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde, Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu tarafından İslam dini hakkında bilgiler alan Khristyna Bezdukh, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Khristyna, Müslüman olduktan sonra Sultan ismini aldı. Müslüman olan Sultan'ı tebrik eden Müftü Eroğlu, kendisine Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Rusça Mealli Kur'an-ı Kerim ve İslam dini hakkında bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti.
 
Annesinin bir Türk vatandaşı ile evlenmesinin ardından İslam dini hakkında araştırma yaptığını söyleyen Sultan, "Araştırmalarım ve Türkiye'de edindiğim izlenimlerim nedeniyle Müslüman olmayı istedim, verdiğim karardan dolayı son derece mutluyum" dedi.
 
Manavgat Müftüsü Abdullah Eroğlu, son bir yıl içinde 11 kişinin Manavgat Müftülüğüne başvurarak Müslüman olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.