10 Haziran 2026, Çarşamba
20:50

Antalya’da tropikal meyve üretimi yaygınlaşıyor

BHA
Antalya’da tropikal meyve üretimi yaygınlaşıyor
Antalya’da son yıllarda tropikal meyve üretimi giderek artıyor. Kentte mango, avokado, papaya, ejder meyvesi, ananas, passiflora ve benzeri birçok tropikal ürünün yetiştirildiği belirtiliyor.

ANTALYA - BHA 

Özellikle Alanya, Gazipaşa, Manavgat ve Serik ilçeleri, tropikal meyve üretiminin öne çıktığı bölgeler arasında yer alıyor. İklim koşullarının uygunluğu ve üreticilerin alternatif tarım ürünlerine yönelmesiyle birlikte bölgede tropikal meyve bahçelerinin sayısında artış yaşanıyor.

Üreticiler, tropikal meyvelerin hem iç pazarda ilgi gördüğünü hem de ihracat açısından potansiyel taşıdığını ifade ediyor. Daha önce büyük ölçüde ithalat yoluyla temin edilen bazı ürünlerin artık Türkiye’de yetiştirilmeye başlanması, tarımda ürün çeşitliliğinin artması açısından dikkat çekiyor.

Sektör temsilcileri, tropikal meyve üretiminin çiftçilere yeni gelir kapıları açabileceğini ve tarımda katma değeri artırabileceğini belirtiyor.

Antalya’da tropikal ürünlere yönelik ilginin önümüzdeki yıllarda da artması bekleniyor.

Benzer Haberler