17 Şubat 2026, Salı
14:45

Devler Ligi’nde zorlu randevu: Galatasaray – Juventus

BHA
Devler Ligi’nde zorlu randevu: Galatasaray – Juventus
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında İtalya temsilcisi Juventus’u RAMS Park’ta konuk edecek.

İSTANBUL-BHA

Saat 20.45’te başlayacak mücadeleyi Hollanda Futbol Federasyonu’ndan hakem Danny Makkelie yönetecek.

Şampiyonlar Ligi’nin 36 takımlı lig aşamasını 10 puanla 20. sırada tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, play-off turunda Juventus ile eşleşti. Okan Buruk’un öğrencileri, iç sahada çıktığı son 8 resmi maçta mağlubiyet yaşamadı. Bu süreçte 6 galibiyet ve 2 beraberlik alan Galatasaray, son 4 resmi maçta 15 gol atarken kalesinde sadece 2 gol gördü.

Gözler Osimhen’de

Nijeryalı yıldız Victor Osimhen, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde atılan 9 golün 6’sına imza attı.

Osimhen, 2012-2013 sezonunda 8 gol atan Burak Yılmaz’ın bir sezonda en fazla Şampiyonlar Ligi golü atan Galatasaraylı oyuncu rekorunu kırmayı hedefliyor. Nijeryalı golcü, 3 gol daha atması halinde kulüp tarihine geçecek.

Juventus’un hedefi avantaj

Kadrosunda A Milli Futbol Takımı oyuncularından Kenan Yıldız’ı bulunduran Juventus, lig aşamasını 13 puanla 13. sırada tamamladı. İtalyan ekibi 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Juventus’ta sakatlıkları bulunan Dusan Vlahovic, Arkadiusz Milik ve Emil Holm forma giyemeyecek.

Galatasaray’da sarı kart cezalısı Mario Lemina, eski takımı Juventus’a karşı sahada olamayacak. Ismail Jakobs ile Davinson Sanchez ise kart görmeleri halinde rövanşta cezalı duruma düşecek.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Barış, Yunus, Lang, Osimhen.

Juventus: Di Gregorio, Kalulu, Bremer, Kelly, Cambiaso, Koopmeiners, Locatelli, McKennie, Conceiçao, Kenan Yıldız, Openda.