YAŞAR SARIKAYA / AKSARAY - BHA
Vali Murat Duru tarafından, Aksaray’da tarımsal üretime katkı sunan birlik başkanlarına “Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi” verildi. Törende, üretim gücünü artıran ve çiftçilere destek sağlayan üç önemli isim ödüllendirildi.
Tarımsal Üretime Katkı Sunan İsimler Ödüllendirildi Gerçekleştirilen programda; Bekir Kayan, Esat Zengin ve Necip Çeçen “Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi” almaya hak kazandı. Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Aksaray Süt Üreticileri Birliği ve Eskil Süt Üreticileri Birliği’nin yürüttüğü çalışmaların, şehirde hayvancılık ve süt üretiminin gelişmesine önemli katkı sağladığı belirtildi.
Vali Murat Duru: “Tarımsal Örgütlenme Güçleniyor” Vali Murat Duru törende yaptığı açıklamada, Aksaray’ın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir üretim merkezi olduğunu vurgulayarak, üreticilerin birlik çatısı altında daha güçlü bir yapıya kavuştuğunu ifade etti. Duru, çiftçilere rehberlik eden ve üretim kalitesini artıran birlik başkanlarına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Aksaray’da Tarım ve Hayvancılık Güç Kazanıyor Yetkililer, tarımsal örgütlenmenin güçlenmesiyle birlikte üreticilerin gelir seviyesinin arttığını ve bölge ekonomisinin daha da canlandığını belirtti. Özellikle süt üretimi ve damızlık hayvancılık alanında yapılan çalışmaların, Aksaray’ın tarımsal potansiyelini daha üst seviyeye taşıdığı ifade edildi. Program, belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.