11 Mart 2026, Çarşamba
13:22

27 çocuk yeni yuvalarına kavuştu

BHA
27 çocuk yeni yuvalarına kavuştu
Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. Programda yapılan açıklamada, 2025 yılında Tekirdağ’da 27 çocuğun koruyucu aile hizmeti kapsamında sıcak bir yuvaya kavuştuğu belirtildi.

TEKİRDAĞ - BHA 

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. Programda yapılan açıklamada, 2025 yılında Tekirdağ’da 27 çocuğun koruyucu aile hizmeti kapsamında sıcak bir yuvaya kavuştuğu belirtildi. Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayırseverlerin desteğiyle koruyucu aileler ve çocuklar için iftar programı düzenlendi. Programa Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Musa Aydemir, Mahmut Nedim Tunçer, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Can Çakıcı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Faruk Karaküçük ve Mustafa Bilgiç ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Valiyi Nasreddin Hoca karşıladı

Program, çocukların Nasreddin Hoca ile Hacivat-Karagöz kostümleriyle Vali Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ü karşılamasıyla başladı. Ardından protokol üyeleri, koruyucu aileler ve çocuklar birlikte iftar yaptı. Oruçların açılmasının ardından Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Bilgiç dua etti. Programda ayrıca Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan çocukların hazırladığı ilahi dinletisi de katılımcılara sunuldu.

"Devletin şefkati miletin vicdanıyla buluştu"

Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, koruyucu aile hizmetinin çocukların sevgi dolu bir aile ortamında büyümesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Özdemir, koruyucu aile sisteminin devletin şefkati ile milletin vicdanının buluştuğu en güzel örneklerden biri olduğunu ifade ederek koruyucu ailelere teşekkür etti. 27 ÇOCUK YENİ YUVALARIYLA TANIŞTI 2025 yılında yürütülen farkındalık çalışmaları sayesinde önemli sonuçlar elde edildiğini belirten Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “2025 çok güzel bir yıl oldu. 27 çocuğumuzu yuva olacak ailelerle bir araya getirdik. 2026’nın da daha güzel geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz. İstiyoruz ki her çocuk bir aile yanında büyüsün.” Özdemir ayrıca iftar programına destek veren hayırseverlere ve kurum çalışanlarına teşekkür ederek yaklaşan bayramı kutladı.

"Bu çalışma çok kıymetli"

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise Ramazan ayının huzurlu ve bereketli geçtiğini ifade ederek programa katılanların Ramazan ayını tebrik etti. Programdaki atmosferin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Soytürk, çocukların ve ailelerin yüzlerindeki mutluluğun her şeyden daha değerli olduğunu söyledi. Toplumda dezavantajlı kesimler için devlet tarafından birçok sosyal hizmet yürütüldüğünü dile getiren Soytürk, hayırseverlerin ve koruyucu ailelerin katkılarının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Soytürk, “Bir çocuğumuza dokunmak, ona anne şefkati ve baba sevgisi vermek çok kıymetli bir şey. Bu aileler çok değerli bir görev üstleniyor” dedi. Program sonunda koruyucu aile olma sürecini tamamlayan bir aile ile sözleşme imzalanırken, iftara katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Benzer Haberler