20 Nisan 2026, Pazartesi
17:02

Amasya’da bayrak töreni: Birlik ve beraberlik vurgusu

BHA
Amasya’da bayrak töreni: Birlik ve beraberlik vurgusu
Amasya’da 12 Haziran Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bayrak törenine Vali Önder Bakan ve İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu katıldı.

AMASYA - BHA 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda, 20 Nisan 2026 Pazartesi günü Türkiye genelinde olduğu gibi Amasya’daki okullarda da bayrak töreni düzenlendi. Bu kapsamda, 12 Haziran Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen törene Amasya Valisi Önder Bakan ile İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu katıldı.

Törende, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olaylarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okunurken, hayatını kaybedenler için dua edildi.

Gerçekleştirilen törende birlik, beraberlik ve millî değerlerin önemi vurgulanırken, öğrencilerde toplumsal duyarlılık ve millî bilinç oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi.

Yetkililer, yaşanan acı olaylara ilişkin yaptıkları açıklamada, “Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan elim hadiselerde hayatını kaybeden öğretmenimize ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Benzer Haberler