6 Mayıs 2026, Çarşamba
04:16

Jeoloji Mühendisleri Odası yeni Başkanı Düzgün Esina oldu

BHA
Jeoloji Mühendisleri Odası yeni Başkanı Düzgün Esina oldu
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası 30. Genel Kurulu’nun ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Düzgün Esina Genel Başkanlığa seçildi.
ANKARA - BHA 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nda 30. Dönem Olağan Genel Kurulu’nun ardından yeni dönem yönetimi göreve başladı. 25-26 Nisan 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da seçilen 31. Çalışma Dönemi Yönetim Kurulu üyeleri, Divan Başkanı Ömer Ersin Gırbalar’ın çağrısı ile 4 Mayıs 2026 tarihinde toplanarak görev dağılımını gerçekleştirdi.

Yapılan görev dağılımı sonucunda, Oda Başkanlığı görevine Düzgün Esina seçildi. Böylece başkanlık görevi, önceki dönem başkanı Hüseyin Alan’dan devralındı.

Yeni yönetim kurulunun görev dağılımı şu şekilde oluştu:

Başkan: Düzgün Esina

II. Başkan: Seçkin Gülbudak

Yazman: Çetin Kurtoğlu

Sayman: Özgür Değirmenci

Mesleki Uygulamalar Üyesi: Gökhan Atıcı

Yayın Üyesi: Burcu Görbil

Sosyal İlişkiler Üyesi: Zeynel Abidin Gök

Yeni Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Başkan Düzgün Esina, görevi devralmasının ardından yaptığı değerlendirmede; meslek alanlarının korunması, geliştirilmesi ve kamu yararı doğrultusunda güçlendirilmesi için çalışacaklarını belirtti. Esina, geçmiş dönemde Oda çalışmalarına önemli katkılar sunan Hüseyin Alan’a teşekkür ederek, yeni dönemde ortak akıl ve dayanışma ile Oda faaliyetlerini daha ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın yeni yönetiminin; zemin ve temel etütlerinden madenciliğe, afet risklerinin azaltılmasından mesleki hakların korunmasına kadar geniş bir alanda etkin çalışmalar yürütmesi bekleniyor.