Yirmi yıl öce ülkemize, şehirimiz Antalya'ya yerleşmiş bir Avusturya vatandaşı İsabel Hülya Ergül, başarılı bir koro şefi olarak tam bir Türkiye ve Atatürk aşığı yabancı bir yerleşiktir. İsabel Hanım "Cumhuriyet Sevdalıları Korosu" 29 Ağustos günü Antalya'da şahane bir konser  sundu. İzleyenler, İsabel Hülya Ergül, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve tarihimizin gençlere anlatımı, öğretilmesi ve ailelerin haftanın bir günü Cumhuriyet ve Atatürk günü ilan etmeleri ve geçmişimizi, tarihimizi öğrenmemiz öğretmemiz gerektiğini dile getirdi. Aksi halde iki nesil sonra malesef tarihimizin Atatürk ve Cumhuriyet'in tamamen unutulacağından bahsedince bir anda içim cız etti. Ne kadar haklıydı!!!

 30 Ağustos Zafer Bayramı öyle sıradan bir gün değil, zaferlerin  kazanıldığı Ağustos ayının haklı gururu ile kazanılmış final zaferidir. Geçmişi olmayanın geleceği olamaz. Geçmişimizi, tarihimizi, Atatürk ilke ve inkilaplarını okuyalım öğrenelim, öğretelim unutturmayalım, unutturmak isteyenlere karşı daha dik daha güçlü hatırlayalım tarihimizi, Kurtuluş mücadelemizi zaferle taçlandırarak ülkemizi özgürlüğe kavuşturan; CUMHURİYET VE LİDERİMİZ M.KEMAL ATATÜRK'Ü

Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği, Anadolu’nun edebi yurdumuz olarak bir kez daha tescillendiği Büyük Zaferimizin 102'nci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu şanlı yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir.

 

Bugün neyimiz varsa, eğer bağımsız bir ülke kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, ülkemizi Batının, vicdanımızı ve düşüncelerimizi Doğunun pençesinden kurtarmışsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz. Büyük Taarruz, silahta ve parada tüm yoksulluğa rağmen yürekte, bilekte ve akılda zenginlikle zafere ulaşılmıştır. Bu vatan için ödenen bedeller ne yazık ki zaman zaman unutuluyor. Kanımızla, canımızla kazandığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı ve diğer milli bayramlar; bugünümüze damga vuran, geçmişimizle duyduğumuz gururdur, sevinçtir, renktir, cümbüştür, eğlencedir, mutluluktur. Bu vatan uğrunda canını veren şehitlere duyulan minnettir. Bu yüzden gözyaşıdır bayram! Sokaklarda atılan zafer çığlığıdır, marştır haykıra haykıra söylenen! Geçmişe duyulan minnet, geleceğe duyulan güvendir. Öyle bir savaş yaşandı ki, öyle bir zafer kazanıldı ki, Türk milleti tek yürek olarak yedi düvele karşı oldu. Namusundan, şerefinden, benliğinden, bağımsız ve hür yaşamaktan asla taviz vermedi. Önce Atatürk inandı. Sonra bir millet inandı. Zafer işte o zaman kazanıldı. Türk milletini zafere taşıyan 30 Ağustos ruhunu, heyecanını bizlere yaşatan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Hepinize sağlıklı güzel günler diliyorum.

Güldane Kaya Kaçar

UTEF Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı/ Leman Gebizli Tüm Engellilere Umutışığı Dernek Başkanı

 Kalp Antalya Gazetesi ve Kalpgazetesi.com İmtiyaz sahibi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.